101 Impian aku

Assalamualaikum. Hello 😀

Aku yakin semua orang ada impian, tapi yang membezakan impian mereka adalah usaha.

Kuat mana seseorang itu ingin mencapai impian dia 🙂

Dan Nabi Muhammad SAW berkata:

“Hendaklah kamu semua berusaha kerana Allah akan melihat dan menilai apa yang kamu usahakan”

Bagi aku impian ni penting, kalau kau takde impian aku rasa hidup macam takde halatuju. hahaha

So aku amik inisiatif untuk tulis beberapa impian aku kat sini, mane tawu bole kongsi dengan korang kan? haaa

Korang bole jugak kongsi impian korang kat bawah ni 😀

Lets go we start !

1. Aku nak dapatkan pointer aku at least 3.5 dekat matrik.

2.  Aku nak sambung belajar sampai abis ijazah.

3. Aku nak jadi cikgu sekolah.

4. Income aku setiap bulan mesti lebih dari 5 ribu.

5. Gaji 1st aku kerja, aku nak belanja family aku, kawan aku makan. Nak bawak mak abah buat Umrah

6. Aku nak bagi sikit gaji aku dekat kebajikan, anak yatim, orang tua tua, oku.

p

KAWEN

7. Before aku kawen, aku nak buat umrah lagi sekali.

8. Aku kawen paling awal umur 24 paling lewat 27.

9. Aku nak kawen dengan orang yang aku cinta dan orang yang mencintai aku.

10. Aku nak jadikan hari perkahwinan aku tu hari paling bahagia untuk bakal isteri aku dan family aku. Aku nak bawak isteri aku naik helikopter 😀

11. Aku nak ada rumah and kereta sendiri sebelum umur aku 28.

12. Aku nak pegi honeymoon dekat oversea, tempat tak tentu lagi, Paris ke, Australia ke, UK ke.

13. Aku akan cuba bahagiakan isteri aku walau apa cara sekalipun selagi tak langga agama.

14. Isteri aku pastinya menutup aurat

15. Isteri aku pandai masak masakan kegemaran aku

16. Isteri yang pandai amik hati aku, mak abah aku.

17. Kawen nanti aku nak guna tema Arabian Moden. Aku pakai baju blezer, isteri aku gown berpurdah. hehehe 😀

18. Before ada anak, aku nak bawak isteri aku pegi umrah.

ANAK

19. Aku nak anak aku jaga orang yang soleh solehah.

20. Aku akan bagi dia kasih sayang, didikan agama yang cukup.

21. Aku nak bawak anak anak aku kerjakan Umrah before umur dia 16.

22. Kalau anak lelaki aku nak sangat letak nama “Umar” hehehe tak tawu lah kenapa. Maybe sebab nama Umar ni ada power dia sendiri. hehehe 😀 kalau perempuan aku tak pikir lagi nama ape.

23. Aku nak hantar anak aku pegi kelas muzik

24. Aku nak hantar anak aku belajr Hafiz

25. Aku akan ajar anak aku berdikari

photo2

26. Tiap tiap bulan, gaji aku, aku nak bagi mak abah duit belanja and nak belikan mak abah beras mahal untuk diorang makan.

27. Aku nak jaga mak abah aku macam mana diorang jaga aku.

28. Before umur aku 45. aku akan travel lebih dari 10 negara dengan wife aku.

29. Aku nak bukak pusat tusyen aku sendiri.

30. Aku nak beli kereta bawah ni sebelum umur aku 38

bmw

31. Umur aku 40 aku mesti ada dua rumah, satu rumah untuk aku duduk, satu rumah untuk aku sewakan

32. Aku nak bukak bisness sendiri, Online Bisness.

33. Aku nak beli satu banglo macam ni. perghhh superb wei

rumah-hazim-kamaruzaman

34. Aku nak Pegi Dubai. Negara yang paling aku nak pegi.

35. Nak jadi pemimpin yang adil untuk isteri dan anak anak aku

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s