Ajloun

Ajloun. Ni lah tempat 1st yang aku pergi masa jalan jalan Jordan. Ajloun ni salah satu kubu Salahuddin Al-Ayubi.

Nak tawu lebih, haa bukak link ni baca http://en.wikipedia.org/wiki/Ajlun_Castle hehehe aku tak berapa ingat sangat cerita pasal Ajloun ni. haaa

kay jom tengok gambar 🙂

IMG_5573

Ni hah kubunya, besar. Dinding dia semua batu, tinggi gila tempat ni. Orang kata kalau time winter, kawasan yang ada sajli area area sini. Atas ni sejuk beb serious

IMG_5578

hayya sempat lagi tertenggek amik gambar dekat atas tu. hehe

IMG_5603

aku dengan akak aku yang comel 🙂

IMG_5562

love. ni gambar kat atas, serious lawa permandangan dari atas

IMG_5623

muka seronok + teruja

IMG_5376

ni kat bahagian dalam, aku pun tak tawu ape function dia. maybe tempat bakar kayu masa musim winter kot

IMG_5478

haaaa yang ni tempat mengintip / memanah katanya.

IMG_5470

alohai sempat lagi aku plessing kat sini. hahaaha

IMG_5391

ni kat bahagian paling atas, paling tinggi ni. gayat ade jugak dok atas ni. btw seronok woo samgat lawa

IMG_5392

heyya ! macam usain. hahaha

IMG_5528

akak aku possing 😀

IMG_5421

ni lah laluan nak naik atas. tangga, semuanya batu. tangga, dinding dia. ni semua asal, takde ubah dari zaman Salahuddin al-Ayubi lagi.

IMG_5403

berat bak hang batu dia, tak terangkat aku 😦

IMG_5557

yeahhh sweet kan? tahuuu. ni mase nak balik dah.

tu je ganbar ajloun yang aku mampu kongsi. tak sah kalau korang gi jordan tak pegi sini. hehehe nak rasa sajli,

datang musim sejuk, ada rezeki rasalah. hahaha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s