Aqaba

Aqaba. ni kawasan paling hujung sekali (selatan Jordan) tempat dia best gila, kawasan bebas cukai. barang barang murah,

btw dia ni betul betul tepi pantai.  ni kawasan paling dekat dengan israel. nanti aku tunjuk gambar 🙂

kat sini ramai sangat orang, jari jordan takpun dari luar negara, satang sini shopping puas puas. biase student malaysia datang sini nak beli chocolate bawak balik Malaysia. hehe

best !

DSC07384

masa ni baru je sampai Aqaba, terus pegi pantai dia. ramai budak arab mandi mandi kat sini. hehe

DSC07388

 tengah jalan pantai jap lagi nampak bot, bayar 10 dinar (RM50) dia bawak pusing pusing. seronok beb !

DSC07407

haaa ni nasi mendy tak silap aku. makan malam aku mase kat aqaba.

DSC07404

pemandangan dari kedai makan aku tadi

DSC07401

kat arab memang popular minuman jus dia. fresh ! kat Aqaba ni paling murah jus dia. 25sen kalau tak silap aku. bersamaan RM2.50

bunyi macam mahal kan? haaa bila rasa kau akan cakap “murah gile ! ” hahaha superb !

DSC07400

ni jalan kat Aqaba. busy memanjang. penuh orang -,-

DSC07414

haaa tu lah ISRAEL ! dekat kan? yes sangat dekat wei dengan pantai yang aku lepak ni. nampak negara dia.

nampak kapal terbang dia landing. haaa rasa macam nak boom ! hahaha

pernah jugak terpikir nak je berenang pegi sana, tapi orang kata sempadan tengah tu ada sensor

kalau kau lebih dari situ, nanti israel bole detect and ape lagi. perang la. haahaha takut jugak dok situ, sebab dekat sangat kan dengan israel

DSC07441

ni suasana pantai dia waktu malam. orang arab memang suka keluar malam lepak pantai. penuh wei.

siap ade sewa unta, kuda nak jalan jalan pantai. hehehe

lama jugak aku lepak pantai. beli makanan, air. duduk lepak

DSC07447

yeah tu israel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s