Oman

Travel ke Jordan aku naik flight Oman Air, so before ke Jordan, flight akan transit kat Oman ni.

mulanya stay Oman dalam 8 jam je, but last minute dia kata ada masalah.

Aku kene tido sana satu hari, hotel, makan, transport semua dia sediakan. haaaa tu namenye durian runtuh. hahahaha

Takut jugak senanya nak gi Oman sorang sorang ni, tapi nak buat macam mane.

But serious aku cakap, travel sorang ni sangat best. Bagus untuk bina kau punya keyakinan.

bayangkan, aku pegi negara arab, arab aku mase form 3 dapat D. macam mane aku nak bercakap 😦

but ilek tenang, aku tawu aku bole buat. aku redah je cakap arab + English.

best boh serious

masa aku pegi ni Oman 16 darjah selsius tak silap aku, bole tahan sejuk la.

Oman ni negara yang kaya aku rasa, duit Malaysia RM8, duit dia 1 je

kay jom tengok gambar

IMG_5080

ni lah hotel yang Oman Air letak aku, jauh jugak dari airport Moscat, Oman.

setengah jam ade kot. haaa

IMG_5076

aku duduk hotel ni sorang je, tapi dia bagi bilik besar. ruang tamu, dapur, bilik katil besar. selesa boh.

rasa macam jadi raja hari tu. nak makan ape, order je. semua Oman Air bayar.

termasuk Wifi aku, Oman Air bayar. hahaha 😀 seronok seronok beronok ronok

IMG_5068

Oman, bagi aku negara yang tengah nak naik. “baru nak UP” puih. hahahaha

IMG_5103

petang masa sampai sane, aku decided nak jalan jalan Oman, saje nak usha usha. aku tak tawu nak jalan mane, nampak masjid ni macam lawa je, aku pegi lah. haahhaha 10 minit jalan kaki dari hotel aku

IMG_5150

ni kat depan masjid tadi tu, bersih gila kan? haaa

IMG_5154

actually aku tak masuk pun dalam, aku just round round sini. hehe

IMG_5160

see? bersih.

IMG_5175

hahaha tak tawu motif dia letak bende ni kat tengah tengah

IMG_5189

yeahhh kaki ni dah sampai Oman 😀

IMG_5207

view from bilik aku

IMG_5217

masa ni otw pegi airport dah, esok harinya.

IMG_5218

bye bye Oman 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s