Umrah

Umrah. Pergi ke Baitullah al-Haram pada bila bila masa untuk menunaikan ibadah tertentu dengan syarat-syarat tertentu.

Alhamdulillah, Allah terima aku jadi tetamu masa aku form 3.

Syukur sangat dapat jadi tetamu Allah 🙂

“semoga Allah pilih kita untuk jadi tetamuNya” insyaAllah

aku pergi Umrah dengan mak abah. bertiga ja

Kenangan terindah yang tak kan aku lupakan 🙂

l (3)

masa ni baru je sampai airport Madinah. cuaca masa ni panas. keluar keluar je terus rasa panas dia. hehe

pegi musim panas memang lah panas. 😀

l (2)

ni dekat dalam airport.

l (7)

Alhamdulillah sampai Madinah, biasa tengok dalam gambar je. now dapat tengok betul betul depan mata.

Allah je tawu macam mane perasaan masa ni. Dapat ziarah Makam Nabi Muhammad, sahabat.

Subhanallah lawa sangat Masjid Nabawi. Ramai sangat orang 🙂

l (6)

masa ni saje je lepak kat luar masjid Nabawi. tetibe ada orang lelaki datang dekat aku.

“Assalamualaikum, balajar Madinah ke” aku ” taklah, buat umrah”

kitorang pun bual bual. bual punye bual, rupanya dia classmate akak aku. student Yarmouk University.

dia pun buat umrah macam aku. hehehe keciknya dunia ni.

l (5)

Ni aku amik gambar masa duduk dekat Rawdhah. haaa ni aku nak bagi tips sikit untuk duduk lama kat kawasan Raudhah ni

susah sebenanye nak tengok raudhah ni kosong takde orang.

kalau nak solat dekat raudhah ni, lepas asar balik hotel mandi siap siap terus datang raudhah. insyaAllah

tak ramai, memang bole duduk duduk dekat sane. Jangan bangun, tunggu sampai solat maghrib. haaa

kalau datang waktu maghrib memang sesak la cita dia.

l (4)

masa ni kat hotel Makkah. saja amik gambar 🙂

l (1)

menitis air mata kalau tengok ka’abah, kau bayangkan kau bole tengok depan mata secara live.

sangat best. ni gambar dari tingkat 3 kalau tak silap aku. Orang takkan berenti tawaf kalau dekat Makkah ni.

24/7 ada orang tawaf

Impian aku nak bawak isteri aku kerjakan Umrah sama sama 🙂 insyaAllah

Semoga Allah pilih kita jadi tetamuNya. Amin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s